VILKEN TYP AV SPELARE ÄR DU?


Vad föredrar du mellan snabbmat och att laga mat från grunden? Lyssnar du enbart till andras åsikter eller berättar du om dina egna också? Konstaterar du problem eller försöker du hitta lösningar? Är du en konsument eller en producent?


Vi är alla konsumenter vid flera tillfällen varje dag. Vi använder och förbrukar tjänster och varor av olika anledningar hela tiden. Även om det kan verka så i jämförelserna ovan så är det inget fel med konsumtion. Det är nödvändigt i många sammanhang. Men om vi  tittar på det utifrån ett fotbollsperspektiv där vi vill utveckla något är konsumtion farligt.


Konsumtion innebär som sagt förbrukning. Inom fotbollen innebär det att vi konsumerar varje träning vi är på. Men om vi vill skapa något att ta med från träningen så måste vi också vara producenter.


Synonymer för att producera är att tillverka, skapa och odla. Det är precis det som krävs om vi vill ta nästa steg inom fotbollen. Vi måste aktivt tillverka, skapa och odla utveckling för att göra den möjlig. Precis som en odlad växt som inte får vatten så står utvecklingen stilla om vi inte producerar utvecklande träning.


Jag har sagt det tidigare men det är värt att repetera. För att få något måste vi vara beredda att ge något. Annars hade alla blivit lika bra. Alla har olika mål och drömmar med fotbollen. Men oavsett om ditt mål är att ha roligt, känna gemenskap eller ta nästa steg i utvecklingen så är det då och då nyttigt för dig att ställa frågan hur du är med och tillverkar, skapar eller odlar det du vill skapa.


Jag vill hjälpa dig bli en bättre fotbollsspelare genom att ge dig kunskap och inspiration att använda i din träning. Genom att fundera över hur du kan producera träningen du vill uppleva blir du inspirerad att gå ut och skapa det på nästa träning. 

Lycka till!