UTVECKLING ELLER URSÄKTER

02.05.2018


Vid 32 års ålder är han huvudansvarig för IFK Göteborg. Han har även hjälpt Dalkurd FF att etablera sig inom svensk elitfotboll samt räddat Gefle kvar i superettan från ett läge som såg hopplöst ut. Poya Asbaghi är ett perfekt exempel på att åldern inte sätter några gränser. Han låter inte ålder eller någon annan faktor vara en ursäkt för att inte lyckas utan är fullt fokuserad på utveckling och att föra den vidare på bästa sätt.


På frågan vad han tycker är den viktigaste egenskapen för att utvecklas svarar han att det är att just vilja utvecklas. Att sluta leta efter ursäkter till att inte testa eller varför resultatet inte blev som du vill. Flytta ditt fokus från att se ursäkter till att söka utveckling.


"Den viktigaste egenskapen är att fokusera på att just utvecklas. Att inte skylla eventuella motgångar på andra. "Tränaren som petar dig", "laget som är för dåligt", "lagkamraten som inte kan passa bollen" osv. Sådana tankar får dig att må bättre för stunden eftersom felet läggs på någon annan men den långsiktiga utvecklingen av dig som fotbollsspelare blir lidande eftersom du inte reflekterar lika mycket på vad du kan göra bättre istället. Så undvik den kortsiktiga vinsten av ursäkter så får du istället ta del av den långsiktiga belöningen av utveckling!"


När man tittar på Poya Ashbaghis utveckling som tränare och att han gjort det på så kort tid förstår man kraften i hans ord. Han har möjliggjort för sig själv att ta sig till den position han är idag genom att ständigt försöka utvecklas istället för att leta ursäkter. Du har hela tiden två par glasögon du kan använda för att se på det du gjort tidigare och var du är idag. Antingen använder du glasögonen som ser ursäkter, eller så använder du dom som letar utveckling. Det är väldigt tydligt vilka Poya använt för att ta sig dit han är idag. Det visar att dom fungerar för personer som verkligen vill utvecklas. Vilket par kommer du använda?Vill du lära dig mer och bli en ännu bättre spelare? Gilla 4theplayers på Facebook för nya inlägg varje vecka.