TIPS FÖR ATT PÅVERKA DIN FRAMTID


Ingen person kan säga exakt hur framtiden kommer se ut. Det finns saker som vi inte har kontroll över och som kan påverka vår framtid. Däremot finns det saker vi kan göra idag för att påverka hur framtiden blir. Många tror att framtiden blir mer oviss desto längre fram man tittar. Jag anser att det är tvärtom, att titta långt fram ger dig fler och större möjligheter att påverka.


Du vet oftast hur den kommande veckan kommer att bli. Det finns inte så mycket som kan påverka dig, men det finns inte heller särskilt stora möjligheter att påverka. Om du istället tittar en månad framåt så finns det fler saker som kan påverka dig, men du har också mycket större möjligheter att påverka. Både genom att förändra vanor och genom att skapa rutiner som varje dag påverkar dig. Det kan innebära små steg som du tar varje dag och som inte ser skillnaden från över en vecka. Men när du gör dom över en längre tid så kommer det skapa skillnad och påverka din framtid. Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Du skapar rutiner sedan skapar dom dig.


Så ja, jag håller absolut med om att framtiden är oviss. Du kan inte förutse exakt hur bra du kommer bli som spelare och du kan aldrig kontrollera allt som händer dig. Men det finns också massor utav saker som du kan påverka för att skapa det du vill. Vanor du kan förändra eller rutiner du kan skapa. Och om något händer som är utanför din kontroll handlar det om hur du reagerar, och det kan du alltid påverka. Det är oftast dom som fokuserar på just det som dom kan påverka och väljer att reagera positivt på det dom inte kan påverka som går längst i slutändan. Din framtid avgörs därför till stor del utav din inställning idag.


Lycka till med träningen!