MER UTVECKLING PÅ SAMMA TID

Du har möjligheten att bli en mycket bättre spelare utan att träna mer. Många spelare ser på träning som något som bara måste genomföras för att få spela matchen till helgen. Jag vet inte om du är en utav dom. Däremot vet jag att ett fokus på om träningen snart är slut eller vad du ska göra efteråt inte kommer utveckla dig. Du kommer genomföra träningen på den nivån som gör att du blir uttagen till helgen.


Men att du läser detta innebär att du vill bli ännu bättre. Du vill inte bara få spela matcher. Du vill göra det på en ännu högre nivå. Och det är fullt möjligt. Men då måste du träna för att ta dig till den nivån, inte bara bli uttagen till nästa match. Fokusera inte på hur mycket det är kvar eller att du inte gillar övningen. Det tar dig ingenstans. Fokusera här och nu. Det är nu du har chansen att utvecklas till den spelaren du vill bli. Fokusera på nästa touch. Nästa passning. Nästa skott. Utmana dig själv genom att fråga:


Vad kan jag göra just nu för att prestera mitt absolut bästa och utvecklas som spelare?

Faktum är, att oavsett vad du väljer att fokusera på. Hur mycket det är kvar av träningen eller vad du kan göra just nu för att utvecklas. Så kommer du använda samma tid. Bara du avgör hur du väljer att använda den. Fokuserar du på vad som utvecklar dig? Eller väntar du på slutsignalen?


Det är ganska lätt att förstå budskapet. Det kan däremot vara svårt att behålla fokus på förbättring. Det är helt okej. Är man inte van vid att tänka i dessa banorna så är det svårt att fokusera. Börja med en övning per träning. Bestäm att på träningarna denna veckan ska jag fokusera på förbättring under hela den första övningen. Veckan efter det lovar du dig själv att fokusera på förbättring de första två övningarna osv. Snart har du skapat en ny rutin. Ett nytt sätt att se på din träning. En förståelse för att du kan använda ditt fokus för att utvecklas snabbare utan att träna mer. Och bästa av allt, du bestämmer alltid vilken inställning du har.


Vill du lära dig mer och bli en ännu bättre spelare? Gilla 4theplayers på facebook för nya inlägg varje vecka.