SPELAR DET NÅGON ROLL?

Jag vet inte om något har förändrats för dig sedan förra säsongen. Du kan ha bytt klubb, fått nya lagkamrater eller fått en ny tränare. Din träningsmiljö kan helt enkelt förändrats. Eller så har din inställning och inre miljö förändrats. Du har nya mål som du vill uppnå med din fotboll. Är din känsla att det är till det sämre eller till det bättre? Och spelar miljön och övningarna någon roll för utvecklingen?

Tycker du att träningsmiljön spelar roll? Då har du helt rätt. Tycker du att den inte spelar någon roll? Jag håller med dig, det gör den inte. 

Träningsmiljön är bestämd. Laget du spelar för, lagkamraterna du har och tränaren som är ansvarig för laget kommer inte förändras mer. De kommer vara en del av miljön där du under detta året ska utvecklas. 

Men vad menar jag då med att miljön spelar roll samtidigt som jag håller med om den inte gör det? 

Det enkla svaret är - du avgör. Din inställning avgör.

Blir du inspirerad av din träningsmiljö kan du använda den som motivationsbränsle för att utmana dig själv. Det blir som att vara ute och springa i medvind - du behöver inte ta i lika mycket för att ta dig framåt. 

Men när din träningsmiljö inte utvecklar dig - kan du ändå utvecklas? För mig är svaret ja. Även om det krävs mer ansträngning kan man springa i motvind. Och rätt sort motvind kan hjälpa dig utvecklas. Kom ihåg att det är din inställning som avgör dina möjligheter att utvecklas oavsett miljö. 

Så spelar då din träningsmiljö någon roll? Om ert lag tränar tre gånger i veckan blir det 156 träningar på ett år. Du kommer att genomföra träningar som är roliga men även ett par som du bara vill ska ta slut. Miljön kommer alltid att kunna påverka dina möjligheter att utvecklas om du tillåter det. 

Men en enkel sanning kvarstår - du avgör. 

Lycka till med träningen!