SKAPA DIN EGEN TUR

Thomas har genom sitt arbete för bland annat Blekinge fotbollsförbund, Mjällby AIF och nu Kalmar FF fått stor kunskap och lång erfarenhet av olika perspektiv inom fotbollen. Han har under sin tid i Kalmar bidragit till deras framgångar och har förtjänat ett mycket gott rykte inom svensk fotboll. Som sportchef i Kalmar FF är han en av de personer som är involverade i processen när de tittar på vilka spelare de vill ha i sin trupp.

När Thomas tillsammans med Kalmar FF utvärderar sina egna spelare och tittar på nyförvärv är en utav egenskaperna de tittar efter om spelaren har rätt karaktär. Karaktär kan innebära väldigt många saker men Thomas beskriver det så här:


  • För oss är det viktigt att spelare som ska arbeta med oss har rätt karaktär, både på och utanför plan. För att bli professionell spelare måste du lägga ner en stor arbetsinsats och vara beredd att göra vissa uppoffringar. Du måste ta utmaningar på rätt sätt och tro på att dina insatser gör skillnad. Det är viktigt för oss att spelarna visar att dom är beredda att lägga ner jobbet som krävs. Jag gillar citatet från Ingemar Stenmark, "Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag."


Om du vill nå din dröm, oavsett hur talangfull du är, så har du en stor fördel utav att ha rätt karaktär. Du vill hela tiden bli bättre och letar efter olika sätt att utvecklas. Du vet att hur du förbereder dig inför och återhämtar dig efter träning kommer påverka din utveckling. Du är också medveten om att fester, för lite sömn och dålig mat kan skada din utveckling. Den "tur" Ingemar Stenmark pratar om är det Thomas och Kalmar letar efter i karaktären hos spelare. Spelare som förstår att varje träning och varje val de gör påverkar deras "tur" och att de är beredda att ta rätt beslut. Så nästa gång du behöver tacka nej till något på grund av fotbollen, fokusera inte på vad du missar, påminn dig om vad det ger dig.


Ett stort tack till Thomas Andersson Borstam för din medverkan! Vi önskar dig och Kalmar FF lycka till i kvällens match mot Östersund på Guldfågeln Arena kl 19.00.

Vill du lära dig mer och bli en ännu bättre spelare? Gilla 4theplayers på Facebook för nya inlägg varje vecka.