SKAPA DIN EGEN TAKTIK

Alla lag skapar en taktik inför varje match, det känns helt självklart. Man gör det för att bestämma hur man ska försöka agera på planen för att få resultatet man önskar. Men varför gör vi inte detta när det gäller träningar? Har vi inte ett resultat vi vill uppnå med träningarna? Och hur tror du att dina möjligheter hade förändrats om du började använda dig av en taktik inför träningarna?


Det finns ett talesätt som lyder "Att misslyckas med att förbereda sig innebär att förbereda sig på att inte lyckas." Att tro på det innebär att vi måste förbereda oss på vad vi behöver göra om vi vill få resultatet vi vill ha. Jag tror det är precis så det fungerar. Det finns alltför många idag som tvivlar på att de kan nå sina drömmar. Man tror inte man har förmågan eller kunskapen som krävs för att ta sig dit. Jag tror snarare det handlar om att förstå vad man behöver göra och verkligen genomföra det.


För det finns inget givet facit över vilka som utvecklas mest. Utan det är dom som hela tiden vill bli bättre och har motivationen att göra det som krävs. För att göra det möjligt är det bra att skapa en taktik över hur man ska skapa utveckling. Om du börjar fundera över det när du väl är på träningen får du inte ut lika mycket av din potential. Precis på samma sätt som ett lag inte får ut lika mycket av sin kvalitet om de inte har en taktik inför en match. Resultatet man är ute efter är olika men logiken är densamma.


Lycka till med träningen!