SANNINGEN OM MOTIVATION OCH UTVECKLING

15.10.2018

För att utvecklas behöver man utmana sig själv. För att vilja utmana sig själv måste man ha motivation att göra det. Det är därför många slutar eller inte försöker. För utveckling är inget man får som ett direkt resultat efter man utmanat sig själv. Det kräver att man utmanar sig själv flera gånger och inte tappar motivationen längs vägen. Många känner sig inte motiverade eller tappar motivationen om man inte får direkt resultat. Man väljer istället att träna enkelt, vilket i bästa fall leder till att man bibehåller sin nivå.


Så utveckling tar tid. Det är ett resultat utav att utmana sig själv och att träna så om och om och om igen. För att lyckas med det krävs motivation. Och till skillnad från utveckling så kan du ändra din motivation på en sekund. Du kan ändra inställning från att fokusera på att du inte ser resultat till att istället fokusera på vad du vet skapar resultat och att göra det så bra som möjligt. Du kan ändra inställning från saker du inte kan påverka som planen, domaren eller övningarna. Och istället fokusera på vad du kan påverka tex. ditt fokus, ansträngning och koncentration.


Varje träning gör du olika val. Hur du utvecklas under det kommande halvåret påverkas av hur motiverad du är. Och din motivation avgörs av vad du väljer att fokusera på. Utveckling tar tid, din motivation kan du ändra på en sekund.

Lycka till med träningen!