DETTA UTVECKLADE MIG

Vad krävs för att omsätta din dröm till verklighet? Idag tittar vi på Eden Hazard, en av världens bästa spelare. Han har tidigare beskrivits som nästa Lionel Messi och i en intervju med fourfourtwo berättar han om vad som varit hans nycklar till att bli den spelare han är idag.


"Om du vill bli en toppspelare kan du aldrig vara nöjd. Du måste alltid vilja ha mer."

För att utvecklas måste du träna och spela utmanande. Din största fiende mot att fortsätta med detta är att du blir nöjd när du kommit till en viss nivå. Självklart ska du vara stolt över dig själv och det arbete du lägger ner. Men, om det är fortsatt utveckling du är ute efter måste du hitta nya sätt att utvecklas och motivera dig själv att fortsätta utvecklas.


"Se till att du går in i varje match med rätt attityd."

I inlägget Det Avgörs På Planen finns tips på vilken inställning du bör ha när du går in till en match. Tipsen hjälper dig att inte överskatta eller underskatta dina motståndare och ger dig möjligheten att prestera bättre Varje match är en möjlighet att bevisa vad du kan och utvecklas som spelare. Men du lyckas enbart om du går in med inställningen att du ska prestera med fult fokus på uppgiften du har framför dig. 

"Som fotbollsspelare måste du titta tillbaka på dina prestationer."

Du kan lära dig mycket utav både bra och dåliga prestationer. När du spelat bra, fundera över vad som gjorde att det gick så bra. Om du inte är nöjd med din insats, fundera över vad som gick fel och hur du kan göra annorlunda nästa gång. Du är din egen lärobok och om du tittar tillbaka på dina prestationer kan du lära dig mycket om att ta rätt beslut. Tränare pratar ofta om vikten av rutin. Lär dig utav dina tidigare prestationer och få rutin som du kan använda i framtiden. Din rutin kommer inte avgöras av hur gammal du är, även om många kommer tycka det. Den avgörs av hur skicklig du är på att lära av tidigare prestationer och använda kunskapen nästa gång.


Vill du lära dig mer och bli en ännu bättre spelare? Gilla 4theplayers på Facebook för nya inlägg varje vecka.  

Källa: https://www.fourfourtwo.com/performance/training/eden-hazard-what-ive-learned