KONSTEN ATT LYSSNA

Han har spelat 189 matcher i Allsvenskan för bland annat Malmö FF, Halmstad BK och Ängelholm. Lägg därtill några år som tränare för bland annat Östers IF, IFK Värnamo och Ängelholm och man kan enkelt konstatera, Christian Järdler har stor erfarenhet utav svensk fotboll. Genom sin karriär som både spelare och tränare har han på nära håll sett och upplevt vad som krävs för att bli proffs och vilka egenskaper de bästa spelarna har.


Christian blev ombedd att nämna en egenskap han tycker är viktig för att utvecklas som fotbollsspelare. Egenskapen han väljer att lyfta fram är förmågan att ta till sig instruktioner och råd från tränare för att sedan omsätta dom i rätt ageranden ute på planen. Det Christian talar om är varken en fysisk eller teknisk aspekt av fotbollen. Det är snarare förmågan att förstå vad ni som lag strävar efter att uppnå och hur du ska agera för att ni ska lyckas. Det kan låta enkelt, men att ta till sig in instruktioner och förstå hur du ska använda dom är en process som ständigt utvecklas.


Hur brukar du agera när eran tränare ger instruktioner? Lyssnar du noggrant? Påverkas du av vad dina lagkamrater gör när det är samling? Letar du efter nya tips på hur du kan bli en bättre spelare? Är du fokuserad på hur ni vill agera som lag? Oavsett vad du fokuserar på så innehåller varje träningstillfälle instruktioner från dina tränare. Instruktioner på vad dom vill se spelarna prestera, tips på hur ni lyckas med det och hur ni kan utvecklas. Det är en möjlighet som du avgör om du använder eller inte. Att vara uppmärksam och fokuserad på vad tränarna säger ger dig bättre möjligheter, både att utvecklas som spelare och få spela matcher.


Under ett träningspass kommer du få instruktioner och tips under ca 10 minuter. Dom minuterna är dyrbara om du vill öka dina möjligheter att utveckla rätt egenskaper. Om du väljer att lyssna eller inte är helt upp till dig. Hur bra du blir som spelare kommer definitivt påverkas utav det.


Vill du lära dig mer och bli en ännu bättre spelare? Gilla 4theplayers på Facebook för nya inlägg varje vecka.