HANTERA BESVIKELSE


Han kom till Liverpools akademi som 12-åring men blev efter bara några säsonger bortvald. Hans far försökte uppmuntra honom med att det inte var slutet på hans resa, men just då kändes det så. Hur hanterar du situationen när tränaren inte tror på dig? Hur tar du dig tillbaka och hittar glädjen och självförtroendet i spelet igen? Aaron Cresswell har gått från att bli petad i tidig ålder till att idag spela i Premier League och West Ham United. Hur blev detta möjligt?


För Cresswell har det funnits tre faktorer han fokuserat på som tagit honom tillbaka efter besvikelsen. Han har aldrig slutat tro på sig själv, alltid fokuserat på att ha roligt när han spelar och fortsatt att träna hårt. Resultatet blev att han några år senare blev belönad för sitt fokus genom sitt första proffskontrakt och efter ytterligare några år värvade West Ham United honom. Han ångrar ingenting som hänt under under hans fotbollskarriär. "Allting jag har varit med om har hjälpt mig komma hit" säger han i en intervju med fourfourtwo.


Det är otroligt tufft när du möter motgångar i fotbollen. Alla har sin egen anledning men de flesta spelare kommer någon gång bli besvikna på fotbollen. Du tycker att din utveckling borde gå snabbare pga träningen du lägger ner. Eller så har du tränare omkring dig som inte tror på dig. Men oavsett vad ditt problem är så kan Aaron Cresswells råd hjälpa dig. Glädjen är avgörande för att du ska orka fortsätta träna hårt. En tro på dig själv är avgörande för att träningen ska utveckla dig. När det är tungt och fotbollen inte går som du vill är det viktigt att du tror på dig själv, fokuserar på att ha roligt, och fortsätter träna hårt. Ingen annan än du vet vilken potential du har. Koncentrera dig på utveckling och glöm inte bort att ha roligt under tiden så kommer resultaten att komma.


Vill du lära dig mer och bli en ännu bättre spelare? Gilla 4theplayers på Facebook för nya inlägg varje vecka. 

Källa: https://www.fourfourtwo.com/performance/training/aaron-cresswell-bouncing-back-rejection