GÅ SAMMA VÄG SOM DIN FÖREBILD


Nästan alla spelare har förebilder. Förebilder är spelare som är på en högre nivå och som vi ser upp till på grund utav deras skicklighet eller förmågor. Vi inspireras utav våra förebilder och vi vill mest av allt vara som dom. Det är våran dröm.


Men om du vill bli lika bra som din förebild ska du inte agera som den spelare gör idag. Om du exempelvis har Zlatan som förebild ska du inte försöka göra det som han gör när du ser honom på tv. Det är inte det som tagit honom dit och det är inte det som tar dig till hans nivå.


Det du ska försöka göra istället är att ta efter det han gjort på vägen dit. Förstår du skillnaden? Du ska inte göra det Zlatan kan idag. För det har han lärt sig genom träning som han steg för steg höjt svårighetsgraden på. Om du försöker kopiera det han gör idag är det stor risk att du misslyckas och tror att du inte är tillräckligt bra.


Det är inget fel med att misslyckas, det är bara ett bevis på att man försöker. Men risken när du försöker något som är väldigt svårt är att du upplever det som omöjligt för dig och därför slutar du tro på dig själv. Det är därför du ska träna på samma sätt som din förebild gjort för att ta sig dit dom är idag, istället för att träna så som dom gör idag.


Utveckling är en process och den kommer innehålla misslyckanden längs vägen. Men istället för att försöka kopiera vad din förebild kan idag, försök kopiera hans eller hennes väg dit. Vi måste börja där vi är idag, men att vi gör det innebär inte att någonting är omöjligt i framtiden.