TOUCH OCH BOLLKONTROLL

04.04.2018

Eric har redan som 21-åring spelat 30 matcher från start i allsvenska GIF Sundsvall. Han har under de senaste åren utvecklats till en stabil mittback sedan han fick sitt genombrott som ytterback i Mjällby AIF. I videon nedanför inlägget ser ni hur Eric tränar sin touch och bollkontroll. Det enda du behöver tillgång till är en boll. Övningen är ett enkelt sätt för dig att träna bollkontroll på egen hand. Variera och öka svårighetsgraden när du blir bättre.

Övningen utgår från att hålla bollen i luften, antingen med nickar eller fötterna. Börja med låga touch för att få många tillslag på bollen. När du gör detta utan utmaning börja med enbart höga touch. Samma sak som innan, fortsätt tills övningen inte är utmanande. Nu gör du istället varannan touch låg och varannan hög. Tänk på att använda båda fötterna när du tränar.

Testa övningen på nästa träning och se hur det känns. För att bli en bra fotbollsspelare handlar det inte om att klara av de mest komplicerade övningarna. Det handlar i större utsträckning om att klara av att göra dom enkla momenten med bra kontroll och i ett högre tempo. Exempelvis så springer en spelare i Allsvenskan oftast inte fler meter under en match än en division 1 spelare. Skillnaden ligger i att de allsvenska spelarna klara av att genomföra moment i spelet med större kontroll och i ett högre tempo.

Nyfiken på att lära dig mer och bli en ännu bättre spelare? Gilla 4theplayers på facebook för nya inlägg varje vecka.