DU ÄR SVARET


När det finns något du vill förbättra och du funderar över hur du ska lyckas med det är det viktigaste att formulera och fokusera på problem du äger svaren till. Vad innebär det? Det innebär att det är du som är lösningen. Att du själv kan skapa förändringen eller förbättringen som du drömmer om.


Det är sant att en bättre träningsplan, bättre medspelare. bättre träningar och bättre övningar kan hjälpa dig att utvecklas. Men äger du svaren till dom problemen? Nej det gör du inte. Och även om många spelare intalar sig det så är det sällan där problemet ligger. Och anledningen är enkel. När vi inte vet vad vi kan göra för att förändra något så väljer vi istället att fokusera på hur andra saker påverkar oss. Det ger oss en ursäkt till varför det går som det går.


Men om vi istället funderar över svaret på vad vi kan påverka för att skapa det vi vill, då har vi möjlighet att göra skillnad. Exempel på frågor du äger svaren till är:

  • Vad kan jag göra för att bli en bättre passningsspelare?

  • Hur kan jag förbereda mig inför träningen?

  • På vilket sätt kan jag göra mina lagkamrater bättre?


Det finns saker vi kan påverka och det finns saker vi inte kan påverka. Välj att fokusera på det du kan påverka och acceptera allt annat för vad det faktiskt är - förutsättningar som är lika för alla.


Lycka till med träningen!