DOM VET INGENTING


Vi jämför oss och lyssnar till andra. Tittar på hur dom gör och vad dom säger. Det finns absolut inga fel med det och som jag skrivit om innan kan man lära sig mycket utav andra. Du kan få råd, tips och inspiration till att bli en bättre spelare. Men det finns något som jag tror händer alldeles för ofta. En påverkan vissa personer kan ha på dig som begränsar din potential. Budskapet med detta inlägget är - Tveka aldrig på dig själv på grund av vad andra säger.


Att lyssna till andra personer för att lära dig och utvecklas är en möjlighet. Att lyssna till vad andra personer anser är din potential är en fälla. För här finns en viktig skillnad. Att lyssna för att lära är alltid positivt, det ger dig möjligheter att bli en bättre spelare. Men att lyssna till vad andra TROR är möjligt för dig kan begränsa dig.


För ingen annan än du själv vet vad som är möjligt för dig. Bara du vet vad som finns inom dig och vad du är beredd att göra. Om någon annan försöker förutspå vad som är möjligt för dig, se det som en inspiration, men ingen sanning. För det går inte att förutspå din framtid, den avgörs utav valen du kommer göra. Om någon tvekar på dig och inte tror att du har vad som krävs - lyssna inte på dom, de förstår inte vad som avgör. Om någon tror på dig och uppmuntrar dig att fortsätta - bli inspirerad men kom ihåg att dina val avgör din framtid. Inte vad andra tror.


Jag vet att det är lättare sagt än gjort. När någon uttalar sig om vår förmåga eller potential är det svårt att inte påverkas. Men glöm inte att det som någon säger är vad dom TROR. Dom VET ingenting. Det är omöjligt. För allt kommer avgöras i framtiden. Hårda ord kan krossa drömmar, om du ser dom som en sanning. Men de som kritiserar andra är oftast dom som inte orkar eller vågar göra något själva. Lyssna inte till dom. Om du drömmer om en framtid bättre än din verklighet, inspireras av andra med samma TRO. Men kom ihåg, inte heller det är en sanning. Det är en möjlighet, men du måste fortfarande lägga ner jobbet.


Så tveka aldrig på dig själv på grund av vad andra säger. De försöker förutse din framtid genom att titta på sin egen historia. Och i det finns inga garantier.