DET HÄR VILL JAG SE

Thomas är tränare för Superettanlaget Örgryte IS. Han har under de senaste åren haft tränaruppdrag på hög nivå. Totalt har det blivit 8 säsonger som tränare i superettan. Han har bla tränat Falkenberg, Öster och GAIS. Örgrytes långsiktiga målsättning är att ta steget tillbaka till Allsvenskan och man anser Thomas vara rätt man för jobbet.


Thomas fick frågan om han kunde nämna en egenskap han tycker är viktig för att bli en bra fotbollsspelare. Erfarenheten han besitter innebär att det finns mycket att dela med sig utav. Men egenskaperna Thomas väljer att lyfta fram och tittar efter hos spelare som ska ingå i hans trupp, är att dom ska arbeta hårt för varandra, löpa mycket och vara ödmjuka. Att spelarna visar att oavsett status i laget är man beredd att ta jobbet och löpa mycket för sina lagkamrater.


Jag tror att många tränare värdesätter det Thomas pratar om. Att du som spelare agerar som en del i laget och förstår att alla inom laget är beroende utav varandra för att lyckas. Både som lag och personligt. Att ibland titta sig i spegeln och funderar över hur man uppträder innan man kritiserar andra. Fokusera på att du sänder ut rätt signaler till dina lagkamrater så kommer dom vilja göra det samma för dig. De där extra metrarna du tar kan innebära att du når fram till bollen i straffområdet och avgör en match för ditt lag.


Egenskapen Thomas delar med sig utav har du full kontroll över. Det handlar varken om hur tekniskt skicklig du är eller hur hårt du skjuter. Det är en egenskap som en professionell tränare tittar efter och som du kan gå ut och använda på nästa träning eller match. Oavsett på vilken nivå du spelar eller vilken plats du har i ert lag så kan du alltid löpa mycket, ta jobbet för dina lagkamrater och vara ödmjuk. Hur agerar du mot dina lagkamrater? Är du ödmjuk och beredd att jobba lika hårt som du förväntar dig att dom gör?


Ett stort tack till Thomas Askebrand för din medverkan och lycka till med satsningen mot Allsvenskan! Om ni vill se Örgrytes nästa match spelas den tisdag 17 april kl 19.00 på bortaplan mot Landskrona BOIS.

Vill du lära dig mer och bli en ännu bättre spelare? Gilla 4theplayers på Facebook för nya inlägg varje vecka.