DET AVGÖRS PÅ PLANEN

Lova dig själv att från idag och framåt ska du aldrig mer gå av en fotbollsplan efter 90 minuter och skylla på att ni över- eller underskattade eran motståndare. Du har alltid 100% ansvar för vilken inställning du går in med. Vilken inställning du går in med påverkar din prestation. Om du vill göra en bra match måste du ta din inställning på allvar. Vad tänker du om ni ska möta seriejumbon? Underskattar du dem och tror att det kommer bli en enkel match? Ni vann senast lagen möttes och ligger högre upp i tabellen. Eller tvärtom. Hur tänker du när ni ska möta serieledarna? Överskattar du motståndarna för att dem var bättre än er i förra matchen.


Alla matcher börjar 0-0. Det kommer dom alltid göra oavsett var i tabellen lagen ligger eller vilken inställning du har. Hur matcherna slutat tidigare är helt ointressant. Och om du vill göra en bra prestation bör din inställning vara att det står just 0-0. Det är en match som när den startar saknar prestationer. Och det som kommer avgöra resultatet är prestationerna på planen under de kommande 90 minuterna. Att överskatta eller underskatta motståndaren är obegåvat. Det kommer endast vara till nackdel för era möjligheter att slå dom. Det ger antingen motståndarna möjlighet att utnyttja misstag ni riskerar att göra pga underskattning. Eller möjlighet för dem att spela sitt eget spel pga överskattning.


När du väljer (ja det är ett val) att underskatta eller överskatta motståndare är ditt fokus på tidigare resultat. Du lägger energi på vad ni och motståndarna presterat tidigare istället för att fokusera på vad ert lag kan och ska göra de kommande 90 minuterna. Det är inte fel att titta bakåt om du gör det för att hitta faktorer som kan förbättra eran prestation. Men låt det aldrig påverka din inställning till matchen ni ska spela. Resultatet när en match är slut påverkas inte av vad som hänt före matchen. Det kommer alltid avgöras av prestationerna på planen.


Hjälpte detta inlägget dig? Vill du lära dig mer för att bli en ännu bättre spelare? Gilla 4theplayers på Facebook för nya inlägg varje vecka.