DÄRFÖR AVGÖR INTE TALANG


Talang är den enkla förklaringen till utveckling. Förklaringen för dom som inte orkar eller klarar av att beskriva vad som faktiskt ligger bakom utveckling. Det är ett klumpigt ord som förenklar vad som tagit de framgångsrika till toppen. Det är ett ord som dödar drömmar för dom som tror att talang är ett krav för att utvecklas och lyckas. Det är dags att börja fokusera på rätt saker. För oavsett dina förutsättningar så kan du utvecklas. Och de som kommer längst i slutändan är alltid dom som ignorerar talang och själva avgör hur långt dom går.


Oavsett hur talangfull du är idag så kommer din framtid avgöras av vad du gör idag och framåt, Det avgörs av vilka möjligheter att utvecklas som du kommer att använda. Vi har alla olika förutsättningar. Förutsättningar som påverkar hur snabbt vi utvecklas. Det är ingenting vi kan påverka. Vi har däremot alla tillgång till möjligheter att utvecklas. Om och hur vi använder dom kommer avgöra hur vi utvecklas. För vi måste först välja att använda dom och sedan besluta hur väl vi kommer använda dom. 


Nedan finner du fem exempel på saker du kan göra som utvecklar dig. Du kan börja använda dem på nästa träning. De är tillgängliga för alla och kräver ingen talang.

Vara fokuserad

Alltid göra ditt bästa

Utmana dig själv

Förbereda dig bra inför träningen

Återhämta dig bra efter träningen