AVGÖR DU ELLER DIN TRÄNARE?

01.10.2018

Varje träning du gör tillsammans med ditt lag innehåller ett antal övningar. Det är din tränare som bestämmer dom och det är så det ska vara. För din tränare har två uppdrag, att göra er till ett bättre lag och att ge råd om hur han vill att ni spelare. Eran tränare kommer därför välja ut övningar som främst fokuserar på detta.


Men tänk om du vill utveckla något annat. Något som din tränare inte fokuserar på. Vad kan du då göra? Du kan och du ska göra det på egen hand genom att använda övningarna ännu bättre. Det innebär att om du vill förbättra din första-touch kan du göra det genom att fokusera på den när ni gör en passningsövning. Om du vill förbättra dina skott med vänsterfoten kan du använda skott övningarna till att träna just din vänster. Och om du vill bli bättre på att hitta fria ytor kan du vara extra fokuserad på att hitta dom när ni exempelvis spelar 5 mot 5 utan mål på träningen.


Så din tränare avgör vilka övningar ni ska göra och det är helt rätt. Fotboll är en lagsport och ni ska lyckas med saker tillsammans. Men det hindrar inte dig från att förbättra just det som du vill bli bättre på. Använd fantasin och fundera över hur du kan använda dina träningar. Din tränare ger er övningar men du kan själv avgöra vad du förbättrar.


Lycka till med träningen!