ÄR DU FÖDD TILL ATT BLI PROFFS?

Kan det vara sant? Är det verkligen möjligt att som vissa säger vara född till att bli fotbollsproffs? Spelar det någon roll om det är sant eller falskt undrar jag? Kanske det främst handlar om vad man själv tror är möjligt?


Föreställ dig själv skillnaden i dina insatser på träningen om du ser dig som "född att bli proffs" eller "någon som inte kan bli proffs". Vem tror du kommer utmana sig själv mest på träningen? Vem tror du kommer anstränga sig mest? Vem kommer vara kvar efteråt och träna extra?


Det finns ingen hemlig formel för vilka spelare som blir bäst. Det finns inget tydligt mönster i någons förutsättningar som kan avgöra hur bra dom blir. Däremot kommer hur du ser på dig själv att verkligen påverka vad du gör. Och vad du gör kommer påverka hur bra du blir. Det är en formel, det är ett mönster.


Så ta med dig vetskapen om att det inte bara är vissa spelare som kan bli bättre utan vi kan alla utvecklas. Oavsett om du precis börjat spela fotboll eller om du spelat i 20 år. Men för att bli bättre måste du börja med att tro det är möjligt. Du måste tro på att du är född med möjligheten att bli bättre.